آزمون های زبان آلمانی | آشنایی با آزمون های A1 تا B2
آشنایی با آزمون های زبان آلمانی
چنانچه در حال یادگیری زبان آلمانی با هدف مهاجرت، پیوستن به خانواده و یا یا ادامه تحصیل در دانشگاههای کشور آلمان هستید و می بایست بزودی در امتحانات زبان آلمانی انستیتوی گوته شرکت کنید، بهتر است این مقاله را تا انتها مطالعه کنید تا با ساختار کلی آزمون های سطوح مختلف زبان آلمانی آشنا شوید.
در این مقاله به آزمون های زبان آلمانی از سطح A1 تا B2 پرداخته ایم که بیشترین متقاضی و شرکت کننده را در ایران دارد.
سطوح مختلف آزمون های زبان آلمانی
آزمون سطح A1
آزمون Start Deutsch 1 یا Goethe-Zertifikat A1 از آسان ترین آزمون های زبان آلمانی است و قبولی در آن مستلزم داشتن دانش بسیار ساده زبان آلمانی است.
این آزمون توانایی کاربرد زبان آلمانی در سطح مقدماتی A1 را که اولین سطح از سطوح ششگانه ی مرجع جامع اروپایی (GER) است را مورد سنجش قرار می دهد.
این آزمون همانند تمامی آزمون های زبان آلمانی شامل ۴ مهارت (Sprechen, Schreiben, Lesen, Hören) می باشد که هر مهارت بطور جداگانه مورد سنجش قرار خواهد گرفت.
هر بخش از این آزمون دارای ۲۵ نمره است و قبولی در آزمون منوط به کسب حداقل 60 نمره از مجموع 100 نمره خواهد بود و در صورت عدم کسب نمره 60 در آزمون، امکان تکرار هر مهارت بصورت جداگانه وجود ندارد و باید کل مهارت ها را دوباره تکرار کنید. بدیهی است معدل قبولی تعیین کننده قبولی نهایی شما در آزمون می باشد.
بخش اول: مهارت شنیداری (Hören)
این بخش از آزمون نیز شامل سه قسمت به شرح زیر می باشد:
1- در این قسمت متقاضی به 6 مکالمه کوتاه گوش خواهد کرد (هر مکالمه برای شما دو بار پخش می شود) و در پایان به سوالات سه گزینه ای پاسخ خواهد داد.
2- در این قسمت متقاضی ابتدا به اعلامیه ها گوش خواهد کرد (منظور اعلامیه هایی که در فرودگاه، فروشگاه ها و یا ایستگاه قطار است) و سپس به 4 سوال دو گزینه ای که بصورت صحیح یا غلط است پاسخ خواهد داد (در این قسمت هر فایل صوتی فقط یک بار پخش خواهد شد).
3- در این قسمت برای متقاضی یک فایل صوتی از مکالمات تلفنی پخش خواهد شد که متاقضی پس از شنیدن آن، می بایست به 5 سوال سه گزینه ای پاسخ دهد (در این قسمت هر فایل صوتی دو بار پخش خواهد شد).
بخش دوم: مهارت خواندن (Lesen)
این بخش از آزمون نیز شامل سه قسمت می باشد:
1- این قسمت شامل 2 متن با ۵ سوال است که جواب آنها بصورت صحیح یا غلط خواهد بود.
2- در این قسمت 5 سوال ارائه خواهد شد که شامل دو آگهی تبلیغاتی می باشد که متقاضی باید تشخیص بدهد کدام تبلیغ با سوال ارائه شده مطابقت بیشتری دارد.
3- در این قسمت 5 سوال ارائه خواهد شد که با توجه به نوع سوال که آگهی تبلیغاتی می باشد، متقاضی می بایست صحیح یا غلط بودن آن را مشخص کند.
بخش سوم: مهارت نوشتاری (Schreiben)
این بخش از آزمون شامل دو قسمت می باشد:
1- در این قسمت متقاضی می بایست اطلاعات ناقص در متن ارائه شده را پیدا کند.
2- در این قسمت متقاضی می بایست یک نامه رسمی و یا غیر رسمی با توجه به سوال ارائه شده در حدود ۴۰ کلمه بنویسد.
بخش چهارم: مهارت صحبت کردن (Sprechen)
این بخش از آزمون بصورت گروهی برگزار می گردد و شامل سه قسمت می باشد:
1- در این قسمت متقاضی می بایست به کمک کلمات کلیدی درج شده روی کارت ها به معرفی خود و صحبت در ارتباط با سرگرمی ها، توانایی ها، آدرس، شماره تلفن و ….بپردازد.
2- این قسمت به هر شرکت کننده کارت هایی ارائه می شود که کلمه ای خاص روی آنها نوشته شده و متقاضی می بایست در ارتباط با کلمه مورد نظر اطلاعات بدهد و از دیگر شرکت کننده سوال بپرسد و به سوال فردی دیگر پاسخ دهد.
3- روی هر کارت تصویری کشیده شده و هر فرد باید یک خواسته با آن کلمه و Bitte از نفر بعد داشته باشد و به درخواست نفر پیشین واکنش نشان بدهد.
آزمون سطح A2
آزمون Goethe-Zertifikat A2 برای بزرگسالان تدوین شده است. برای دریافت مدرک سطح A2 باید از دانش پایه ای در زبان آلمانی برخوردار باشید.
این آزمون موید توانایی کاربرد زبان آلمانی در سطح A2 (دومین سطح از سطوح ششگانه ی مرجع جامع اروپایی GER) می باشد.
این آزمون همانند تمامی آزمون های زبان آلمانی شامل ۴ مهارت (Sprechen, Schreiben, Lesen, Hören) می باشد که هر مهارت بطور جداگانه مورد سنجش قرار خواهد گرفت.
هر بخش از این آزمون دارای ۲۵ نمره است و قبولی در آزمون منوط به کسب حداقل 60 نمره از مجموع 100 نمره خواهد بود.
همانند آزمون A1 درصورت کسب نمره کمتر از 60 در آزمون، امکان تکرار هر مهارت بصورت جداگانه وجود نخواهد داشت و باید کل مهارت ها را دوباره تکرار کنید. بدیهی است که معدل قبولی، تعیین کننده قبولی نهایی شما در آزمون خواهد بود.
بخش اول: مهارت خواندن (Lesen)
این بخش از آزمون نیز شامل چهار قسمت می باشد:
1- این قسمت شامل 1 متن با ۵ سوال است. متقاضی باید با توجه به متن، از بین سه گزینه، گزینه صحیح را انتخاب کند.
2- در این قسمت 5 سوال 3 گزینه ای از متن بخش دوم طرح می شود که متقاضی باید با توجه به متن، گزینه صحیح را انتخاب نماید.
3- در این قسمت نیز همانند بخش های اول و دوم آزمون، متقاضی باید برای 5 سوال 3 گزینه ای طرح شده از متن مربوط به بخش سوم، گزینه صحیح را انتخاب کند.
4- بخش چهارم شامل 5 سوال می باشد که متقاضی باید بین چند آگهی، مناسب ترین گزینه را برای هر جمله طرح شده در سوالات انتخاب نماید.
بخش دوم: مهارت شنیداری (Hören)
این بخش از آزمون شامل چهار قسمت به شرح زیر می باشد:
1- در این قسمت متقاضی به 5 مکالمه کوتاه گوش خواهد کرد (هر مکالمه 2 بار پخش خواهد شد) و در پایان گزینه صحیح مربوط به هر سوال را می بایست از بین 3 گزینه مطرح شده، انتخاب کنید.
2- در این بخش متن صوتی نسبتا بلندی برای شما (فقط یکبار) پخش می گردد. و شما باید تصاویر موجود در سوال را به ترتیب ذکر شده در متن صوتی مرتب کنید.
3- در این قسمت برای متقاضی 5 مکالمه کوتاه هر یک دوبار پخش خواهند شد و 5 سوال مربوط به هر مکالمه نیز بصورت 3 گزینه ای مطرح شده است.
متقاضی پس از شنیدن هر یک از مکالمات، می بایست از میان سه گزینه ی مطرح شده مربوط به آن مکالمه، گزینه مناسب با هر متن را انتخاب نماید.
4- در قسمت پایانی بخش شنیداری آزمون A2، شما مصاحبه ای را 2 بار خواهید شنید و 5 سوال بلی یا خیراز مصاحبه مطرح خواهد شد که شما باید بین دو گزینه بلی یا خیر یکی را انتخاب کنید.
بخش سوم: مهارت نوشتاری (Schreiben)
این بخش از آزمون شامل دو قسمت می باشد که باید در مدت 30 دقیقه دو متن نگارش شود:
1- در این قسمت متقاضی می بایست متنی کوتاه (مانند پیامک و غیره) بین 20 تا 30 کلمه بنویسد. معمولا شما باید این متن را بصورت دوستانه نگارش کنید.
2- در این قسمت از متقاضی خواسته می شود متنی نسبتا بلندتر بین 30 تا 40 کلمه با زبانی رسمی تر و اداری (مربوط به محیط کار و غیره) بنویسد.
بخش چهارم: مهارت صحبت کردن (Sprechen)
این بخش از آزمون بصورت گروهی برگزار می گردد و همانند آزمون سطح A1 شامل سه قسمت می باشد:
1- در این قسمت به هر شرکت کننده کارت هایی ارائه می شود که کلمه ای خاص روی آنها نوشته شده و متقاضی می بایست در ارتباط با کلمه مورد نظر اطلاعات بدهد و از دیگر شرکت کنندگان سوال بپرسد و به سوال فردی دیگر پاسخ دهد.
2- این قسمت به هر شرکت کننده کارت هایی ارائه می شود که کلماتی در رابطه با مسایل روزمره زندگی روی آنها نوشته شده و متقاضی می بایست در ارتباط با کلمات مورد نظر شروع به صحبت کند و به سوالات ممتحنین پاسخ بدهد.
3- در بخش سوم داوطلبان به وسیله کارت های که دریافت می کنند، برای انجام کاری برنامه ریزی کرده و از طرف مقابل سوال می کنند، به او پیشنهاداتی کرده و به پیشنهادات طرف مقابل عکس العمل نشان می دهد.
آزمون سطح B1
آزمون Goethe-Zertifikat B1 برای بزرگسالان و نوجوانان تدوین شده است.
قبولی در این آزمون نشانگر توانایی کاربرد مستقل زبان آلمانی بوده و برابر با سطح B1 که سومین سطح از سطوح ششگانه موجود در جدول GER (مرجع مشترک در اروپا برای سطوح مختلف زبان) می باشد.
این آزمون نیز همانند تمامی آزمون های زبان آلمانی شامل 4 ماژول (Sprechen, Schreiben, Lesen, Hören) می باشد که هر مهارت بطور جداگانه مورد سنجش قرار خواهد گرفت و می توان مهارت ها را بصورت تک به تک و یا در ترکیب با یکدیگر امتحان داد.
برای قبولی نهایی در آزمون، باید در هر یک از مهارت ها بصورت جداگانه نمره قبولی را کسب کنند و معدل قبولی این سطح از امتحان همانند آزمون های A1 و A2 ملاک برای قبولی قطعی نیست.
درصورت عدم قبولی در هر مهارت، شما می توانید فقط آن مهارت را دوباره تکرار کنید و نیازی به تکرار تمامی مهارت ها نیست. نمره قبولی در هر مهارت کسب 60 از 100 می باشد.
بخش اول: مهارت خواندن (Lesen)
این بخش از آزمون شامل پنج قسمت می باشد و در حدود 65 دقیقه برای پاسخگویی وقت لازم است.
دانستن همه لغات و عبارات این بخش الزامی نمی باشد، اما درک کلی مطلب اهمیت فراوانی دارد. البته لغات پرتکراری وجود دارد که در صورت تمرین قبل از آزمون متقاضی آن ها را فرا خواهد گرفت:
1- در این قسمت یک متن شش سوالی که سوالها صحیح و غلط دارد به متقاضیان ارائه می شود.
2- این قسمت دارای دو متن سه سوالی است که سوال های آن سه گزینه ای می باشند.
3- قسمت Anzeige شامل ۷ سوال می باشد که بصورت نیازهای مختلف افراد گفته شده و متقاضیان با توجه به جزئیات دقیق هر آگهی، باید آگهی مناسب برای هر فرد را انتخاب کنند.
4- قسمت Ja/Nein شامل ۷ متن کوتاه می باشد که با توجه به مثال باید موافقت و یا مخالفت هر نظر را با موضوع گفته شده انتخاب کرد.
5- این قسمت شامل ۴ سوال سه گزینه ای خواهد بود و متقاضی باید گزینه صحیح را با توجه به متن مربوظه انتخاب کند.
بخش دوم: مهارت شنیداری (Hören)
این بخش از آزمون از چهار قسمت تشکیل شده است و با هدفن و نوار برگزار می گردد و از سخت ترین بخش های آزمون زبان آلمانی در سطح B1 به شمار می آید:
1- این قسمت شامل ۱۰ سوال و ۵ دیالوگ است که هر دیالوگ دو بار تکرار می شوند. هر دیالوگ دارای 2 سوال است که سوال اول صحیح یا غلط و سوال دوم سه گزینه ای می باشد.
2- این قسمت شامل یک متن ۵ سوالی است که فقط یک بار پخش می شود و سوال ها بصورت سه گزینه ای می باشد.
3- در این قسمت متقاضی باید بر اساس مکالمه دو نفر پاسخ درست را انتخاب کند. (متن صوتی فقط یکبار پخش می شود).
4- این قسمت شامل 8 سوال است، یک دیالوگ سه نفره (مجری و دو نفر مهمان) که دوبار پخش می شود و متقاضی باید تشخیص بدهد هر جمله مد نظر کدام شخص بوده است.
بخش سوم: مهارت نوشتاری (Schreiben)
این بخش از آزمون شامل سه قسمت می باشد:
1- در این قسمت متقاضی می بایست با نوشتن نامه ای به دوست خود که متشکل از حداقل 80 لغت است موضوعی را توضیح دهد. برای این بخش حدودا 20 دقیقه زمان دارید.
2- در این قسمت متقاضی می بایست نظر شخصی خود را در مورد موضوعی بنویسد. برای این بخش حدودا 25 دقیقه زمان دارید
3- در این قسمت متقاضی باید یک نامه کوتاه و رسمی متشکل از حداقل 80 لغت برای یک نهاد و سازمان اداری بنویسد.
برای کسب مهارت در این بخش متقاضیان باید قبل از آزمون نکات نگارشی و قواعد زبان آلمانی و درست نوشتن را به خوبی تمرین کنند. برای این بخش حدودا 15 دقیقه زمان دارید.
بخش چهارم: مهارت صحبت کردن (Sprechen)
این بخش از آزمون بصورت گروهی برگزار می گردد و شامل سه قسمت می باشد:
1- در این بخش متقاضی به تنهایی برای انجام کاری برنامه ریزی می کند (etwas planen) که در آن هر متقاضی باید طی یک دیالوگ 3 دقیقه ای برای یک موضوع خاص برنامه ریزی کنند. این امر مستلزم ارائه پیشنهادات و ابراز نظر در موارد مختلف است.
2- قسمت Präsentation که در آن هر متقاضی باید حدود 3 دقیقه راجع به موضوعی کنفرانس دهد.
در این قسمت باید در رابطه با هر موضوع به تجربه شخصی (persönliche Erfahrung) شرایط کشور خود (Situation im Heimatland) نکات مثبت و منفی (Vor-Nachteile) و نظر شخصی (persönliche Meinung) اشاره کند و در پایان به 2 سوال مرتبط با موضوع خود که یکی توسط سایر متقاضیان و دیگری توسط ممتحن پرسیده می شود پاسخ دهند.
3- در بخش سوم، متقاضیان که به سخنان داوطلب ارائه کننده گوش داده اند، نظر خود را در مورد آنچه ارائه شده می گویند و سوالاتی مطرح می کنند. داوطلب دیگر پس از اتمام سخنان خود پاسخگوی سوالات شنوندگان خواهد بود.
آیا می دانید آزمون Einbürgerungstest آلمانی چیست؟ خواندن این مطلب را از دست ندهید!
آزمون سطح B2
آزمون Goethe-Zertifikat B2 از سال ۲۰۱۹ میلادی به عنوان حداقل مدرک مورد نیاز جهت اخذ ویزای تحصیلی درنظر گرفته شده است.
این آزمون چهارمین سطح از سطوح 6گانه موجود در جدول GER (مرجع مشترک در اروپا برای سطوح مختلف زبان) می باشد.
این آزمون نیز همانند تمامی آزمون های زبان آلمانی شامل ۴ مهارت (Sprechen, Schreiben, Lesen, Hören) می باشد که هر مهارت بطور جداگانه مورد سنجش قرار خواهد گرفت.
قبولی در این آزمون منوط به کسب حداقل نمره ۶۰ در هر مهارت می باشد (در صورت کسب نمره ای پایین تر متقاضی مجاز به شرکت در آزمون همان مهارت در دوره بعدی خواهد بود).
برای قبولی نهایی در آزمون، متقاضی باید در هر یک از مهارت ها بصورت جداگانه نمره قبولی را کسب کنند و در صورت عدم قبولی در هر مهارت شما می توانید فقط آن مهارت را دوباره تکرار کنید و نیازی به تکرار همه ی مهارت ها نیست.
نمره قبولی در هر مهارت کسب 60 از 100 می باشد.
بخش اول: مهارت خواندن (Lesen)
این بخش از آزمون نیز شامل پنج قسمت می باشد:
1- این قسمت شامل ۹ سوال و 4 متن کوتاه است که شرکت کننده باید انتخاب کند که کدام سوال با کدام متن ارتباط دارد.
2- این قسمت شامل ۶ سوال بصورت متن با جای خالی می باشد و شرکت کننده باید انتخاب کند کدام گزینه در هر قسمت متن را کامل می کند.
3- این قسمت نیز شامل یک متن و 6 سوال ۳ گزینه ای است.
4- این قسمت شامل ۶ سوال و ۸ متن است که در هر یک از متون یک نفر نظرش را در ارتباط با موضوعی واحد بیان کرده است و متقاضی باید انتخاب کند کدام سوال با کدام متن ارتباط دارد.
5- این قسمت شامل یک متن می باشد که برای ۳ قسمت از این متن باید از بین عنوان های داده شده عنوان مناسب انتخاب شود.
بخش دوم: مهارت شنیداری (Hören)
این بخش از آزمون از چهار قسمت تشکیل شده است:
1- قسمت اول شامل ۱۰ سوال همانند تایل اول امتحان B1 است، اما با این تفاوت که هر دیالوگ فقط یکبار پخش خواهد شد.
2- این قسمت شامل ۶ سوال 3 گزینه ای در ارتباط با یک مصاحبه است که دوبار پخش می شود.
3- این قسمت شامل 6 سوال همانند تایل چهارم امتحان B1 است، اما با این تفاوت که دیالوگ فقط یکبار پخش خواهد شد.
4- قسمت چهارم شامل ۸ سوال 3 گزینه ای در ارتباط یا یک سخنرانی است و دوبار پخش خواهد شد.
بخش سوم: مهارت نوشتاری (Schreiben)
این بخش از آزمون شامل دو قسمت می باشد:
1- یک متن ۱۵۰ لغتی در ارتباط با یک موضوع داده شده و اشاره به Meinung, Gründe, Problemlösungen, Vor-Nachteile, usw
2- یک نامه ی رسمی ۱۰۰ لغتی و اشاره به Problem, Lösungsvorschläge
بخش چهارم: مهارت صحبت کردن (Sprechen)
این بخش از آزمون شفاهی شامل دو قسمت می باشد و با دو شرکت کننده انجام می شود. ۱۵ دقیه زمان برای آماده شدن در اختیار متقاضی قرار خواهد گرفت و متقاضی مجاز به یاداشت برداری خواهد بود:
1- در قسمت Vortrag هر نفر دو موضوع دریافت می کند و می تواند یکی را انتخاب کرده و در حدود ۴ دقیقه درباره آن موضوع صحبت کند و باید در ارتباط با موضوع داده شده به(mehrere Alternativen beschreiben, Vor-Nachteile nennen und bewerten, eine Möglichkeit genauer beschreiben) اشاره کند.
در پایان نیز به ۲ سوال مرتبط با موضوع خود، که یکی توسط پارتنر و دیگری توسط ممتحن پرسیده می شود پاسخ دهد. هر نفر باید با توجه به موضوع پارتنر خود یک سوال نیز مطرح کند.
2- در قسمت Diskussion هر دو نفر یک موضوع دریافت خواهند کرد و باید حدود ۵ دقیقه در این ارتباط با یکدیگر بحث کنند و در پایان به نتیجه ی واحد رسیده و جمع بندی را ارائه دهند.