۲۰ نکته مهم در یادگیری زبان آلمانی !
یادگیری زبان آلمانی ! چگونه و از کجا شروع کنیم ؟
یادگیری زبان آلمانی برای افرادی که قصد مهاجرت به آلمان جهت تحصیل و یا کار را دارند یادگیری زبان آلمانی امری مهم تلقی می شود زیرا برای زندگی در جامعه آلمانی زبان و پیدا کردن موقعیت شغلی مناسب و یا تحصیل در دانشگاههای آلمان، داشتن تسلط به زبان آلمانی قطعا یک امر ضروری به شمار می آید. در این مقاله قصد داریم شما را با ۲۰ نکته بسیار مهم برای یادگیری زبان آلمانی آشنا کنیم که می تواند مسیر روشن تری را برای شما در جهت یادگیری زبان آلمانی ترسیم کند.
مطالب پیشنهادی: یادگیری زبان آلمانی در ۵۰ روز!
۲۰ نکته مهم برای یادگیری زبان آلمانی
۱- نداشتن هدفی روشن برای یادگیری، یکی از جدی ترین آفت ها است که معمولا باعث ناامیدی در افراد می شود. برای یادگیری زبان آلمانی ابتدا می بایست اهدافی را تعریف کنید و زمانی که به آن رسیدید، برای خودتان پاداشی در نظر بگیرید. با روشن بودن هدفتان از یادگیری زبان آلمانی می توانید این غول را به قسمت های کوچک تر تقسیم کرده و بدین ترتیب راحت تر بر هر قسمت آن غلبه کنید.
۲- خیلی از افراد حسرت این را می خورند که چرا زودتر شروع به یادگیری زبان آلمانی نکرده اند و یا دائم با خود تکرار می کنند که سن مناسب برای آموزش، فلان سن است! و من دیر شروع کرده ام و اکنون برای من دیر است! و من توانایی یادگیری زبان آلمانی را ندارم! و… ، درست است که شروع به آموختن یک زبان در سنین پایین یکی از عواملی است که می تواند به تسریع فرآیند یادگیری زبان کمک کند، اما یادتان باشد که اعتماد به نفس داشته باشید و از حداقل هایی که تا به حال آموخته اید نیز حتما به درستی استفاده کنید و ناامید نشوید و به مسیرتان برای آموختن زبان با انگیزه تر از گذشته ادامه دهید.
۳- در مورد استفاده از روش های مختلف آموزش زبان آلمانی نیز دو اشتباه رایج وجود دارد، برخی از افراد برای مدتی طولانی تنها از یک روش استفاده می کنند، با این کار معمولا بخشی از قابلیت های آنها هیچ وقت پیشرفت نمی کند. برخی نیز دائم از یک روش آموزشی به سراغ روشی دیگر از آموزش زبان آلمانی می روند. این گروه از افراد معمولا قبل از اینکه فرصت استفاده و بهره برداری از روشی را به خود بدهند تغییر مسیر داده و در نتیجه همیشه بخشی از قابلیت روشهای مختلف را از دست می دهند.
۴- بسیاری از افراد تصور می کنند که حتما باید با مطالعه کتابهای آموزش زبان آلمانی و بدون کمک مدرس، زبان آلمانی را بیاموزند و از کلاسهای زبان آموزشگاهها استفاده نکنند. اما واقعیت این است که چنین تفکری اشتباه است و به این دسته از افراد باید یادآور شد که برای رسیدن به موفقیت در مسیری دشوار بهتر است که از یک راهنمای آگاه بهره جست، و آن راهنما کسی نیست جز مدرسین تحصیلکرده و باتجربه زبان. یکی از نکات مهمی که وجود دارد این است که داشتن یک دوست یا همراه در زمان یادگیری می تواند انگیزه یادگیری زبان آلمانی را تا حدی زیادی تقویت کرده و به شما انرژی لازم برای ادامه مسیر را بدهد.
۵- اگر به این موضوع فکر کنید که بخش هایی را که خوانده اید را هنوز یاد نگرفته اید، ناامیدی نتیجه منطقی ماجراست. سعی کنید همیشه نیمه پر لیوان را ببینید و به مطالبی که آموخته اید فکر کنید تا اعتماد به نفس لازم برای استفاده از آموخته ها را داشته باشید.
مطالب مفید: آموزش آنلاین زبان آلمانی
۶- نگرانی از اشتباهاتی که ممکن است مرتکب شوید؛ اگر بنا به پیدا کردن اشتباه باشد شما نیز می توانید از اساتید زبان آلمانی خود در هنگام تدریس غلط بگیرید. یکی از موانع مهم بر سر راه آموختن زبان آلمانی، تمرکز شدید برای اشتباه نکردن است. در صورتیکه می بایست تمرکز خود را بیشتر به تجربه کردن معطوف کنید. فراموش نکنید که فرآیند یادگیری زبان آلمانی در مورد شما شبیه آموختن زبان برای بار اول در کودکان است. در نتیجه سعی کنید همانطور که به اشتباهات بچه ها در حرف زدن می خندید به اشتباهات خود نیز بخندید و به خودتان اجازه تجربه بدهید.
۷- همیشه دراطراف ما افرادی هستند که آیه یاس می خوانند، زیرا این افراد در مورد یادگیری زبان همیشه کوله باری از تجربیات شکست خورده دارند تا با گفتن این تجربیات حسابی شما را مایوس کنند. به یاد داشته باشید که همیشه در زمان رویارویی با این افراد شاید بهتر باشد کمی هم بی توجه و ناشنوا باشید.
۸- سعی کنید برنامه های ثابت و منظم برای تمرین یادگیری زبان آلمانی داشته باشید. یکی از گزینه های خوب برای تمرین و تکرارهای منظم، نوشتن خاطرات روزانه به زبان آلمانی است. زیرا هم تنوع خوبی دارد و تکراری نیست و هم می تواند دلیلی باشد تا کلی لغات جدید در زبان آلمانی یاد بگیرید.
۹- خواندن چند صفحه مطلب به زبان آلمانی در مورد یک موضوع پیچیده برای ما که به زبان آلمانی تسلط کافی نداریم و از طرفی زبان آلمانی، زبان مادری ما نیست معمولا جذابیت زیادی ندارد و باعث سردرگمی و خستگی می شود و غالباً آنطور که باید هم نمی توانیم لغات جدیدی را یاد بگیریم. در عوض خواندن چند مطلب کوتاه و ساده در مورد موضوعات متنوع می تواند هم جذاب تر باشد و هم آموزنده تر.
۱۰- سعی کنید از لغاتی که یاد گرفته اید بطور مستمر در موارد مختلف استفاده کنید. یکی از نقاط ضعفی که بیشتر افراد برای یادگیری زبان آلمانی دارند این است که نمی توانند جملات ساده و معمولی را به سرعت ساخته و از آن استفاده کنند.
۱۱- یکی دیگر از اشتباهاتی که برخی افراد در یادگیری زبان آلمانی بطور مکرر مرتکب آن می شوند سعی در یادگیری لغات به طور جداگانه و خارج از جمله می باشد که این کار باعث فراموش شدن سریع لغات شده و همچنین استفاده از آنها را در جمله سخت و دشوار می سازد. از همین رو توصیه می شود سعی کنید لغات را در جمله و یا به صورت عبارتهای معنادار بیاموزید تا هم دیرتر فراموش شود و هم بهتر بتوانید از آنها در ساختار جمله استفاده کنید.
۱۲- به یاد داشته باشید که یادگیری زبان آلمانی شامل مهارت های مختلفی از جمله گوش دادن، حرف زدن، خواندن و نوشتن می باشد، لذا برای بالا بردن توانایی های خود در همه این مهارتها لازم است منابع شما نیز گسترده و فراوان باشد. کتاب های آموزشی، روزنامه های خبری، رومان های کوتاه، مجلات متعدد، فیلم های زبان اصلی، خبرهای تلویزیونی و منابع اینترنتی از جمله مواردی هستند که می توانند در یادگیری زبان آلمانی به نحو فوق العاده ای به شما کمک کنند.
۱۳- تماشای فیلم های زبان اصلی برای آموزش زبان آلمانی به عنوان منابع اصلی و مفید در آموزش زبان آلمانی زیاد توصیه می شود. در زمان استفاده از این منابع به چند نکته مهم توجه داشته باشید. فیلم هایی که داستان آن را از حفظ هستید و پیش تر به زبان فارسی دیده اید معمولاً خیلی توجه شما را به خود جلب نمی کند و از نظر آموزشی تاثیر چندانی نیز ندارد. همچنین اگر قرار باشد از زیرنویس فیلم دیالوگ ها را بخوانید معمولا نیمی از حواس شما متوجه آن می شود و تمرکزی روی آنچه می شنوید نخواهید داشت و در نتیجه اثرگذاری استفاده از این روش آموزشی می تواند کاهش پیدا کند. نکته مهمی که می بایست به آن اشاره کرد این است که دیدن فیلم برای تقویت گوش دادن زمانی می تواند مفید باشد که شما قادر به درک حداقل ۵۰ تا ۶۰ درصد لغاتی که در فیلم استفاده می شود باشید وگرنه چندان امیدی به استفاده از این روش نداشته باشید.
۱۴- اگر قرار باشد برای یادگیری زبان آلمانی دائم از دیکشنری آلمانی به فارسی و برعکس استفاده کنید، شاید دایره لغات شما افزایش یابد اما مطمئن باشید که پیشرفت چندانی نخواهید داشت و غالبا در استفاده از آن برای جمله سازی ناتوان خواهید ماند. لذا توصیه می کنیم از لغت نامه های آلمانی به آلمانی استفاده کنید و به ذهن خود اجازه دهید تا بدین ترتیب بین لغات مختلف بتواند رابطه برقرار کند. این کار امکان استفاده صحیح از لغات در جمله سازی را می تواند افزایش دهد.
مطالب مفید: تعیین سطح زبان آلمانی با متد جدید!
۱۵- واقعیت این است که تا زمانی که شما به زبان آلمانی فکر نکنید نمی توانید خوب به زبان آلمانی صحبت کنید. در واقع نباید برای بیان جمله ابتدا به فارسی فکر کنید و آن را به آلمانی ترجمه کنید. سعی کنید در اغلب اوقات برنامه ریزی های روزانه تان را به زبان آلمانی انجام دهید و یا داستان هایی برای خودتان به این زبان تعریف کنید و در بیشتر مواقع خود را مجاب به صحبت کردن به زبان آلمانی کنید، حتی با ساده ترین لغات جملات خود را به زبان آلمانی بسازید.
۱۶- یکی از بهترین روش های یادگیری زبان آلمانی و شاید هم موثرترین آن، این است که آنچه تا به حال از زبان آلمانی یاد گرفته اید را به دیگران یاد بدهید. حتی فوق العاده است که بتوانید برای خودتان شاگرد پیدا کنید تا مطالبی را که آموخته اید را به آن انتقال دهید.
۱۷- یکی از آن موارد مهم در یادگیری زبان آلمانی است که اغلب افراد همیشه آن را دست کم می گیرند پشتکار است. برخی از این افراد تا اندکی روند یادگیریشان در زبان آلمانی سخت می شود سریعا تسلیم شده و می گویند من استعدادش را ندارم، اما در بیشتر موارد همین دسته از افراد از استعداد خوبی برخوردار هستند و تنها مشکل شان نداشتن پشتکار کافی می باشد. به یاد داشته باشید که آموختن زبانی جدید نیاز به پشتکار و تمرین زیادی دارد.
۱۸- سعی کنید به روش های مختلف یادگیری زبان آلمانی را تمرین کنید تا برایتان تکراری نشود. یادداشت کردن جملات و عبارات بر روی کاغذهایی کوچک و همراه داشتن آنها و خواندن آنها در طول ساعتهای روز یکی از شیوه های رایج در یادگیری زبان آلمانی می باشد. نوشتن جملات و عبارات متعدد بر روی کاغذ و چسباندن آن روی درب یخچال، آیینه اتاق و سایر نقاطی که جلوی چشمتان باشد از دیگر شیوه های به حافظه سپردن و یادگیری زبان آلمانی می باشد.
۱۹- اگر تصمیم ندارید که در امتحان تخصصی گرامر زبان آلمانی شرکت کنید، بهتر است کمتر وقت خود را صرف کتابهای گرامر محض زبان آلمانی کنید و تمام تلاش خود را معطوف به یادگیری مکالمه زبان آلمانی یا سایر مهارتهای زبانی کنید و وقت کمتری برای یادگیری گرامر اختصاص دهید، زیرا بعضی از موارد در گرامر زبان آلمانی هستند که به ندرت به کار شما می آیند و از آنها استفاده نمی کنید (همانند نقل قول غیرمستقیم) و تنها یادگیری آنها مغز را درگیر پیچیدگی های زبان آلمانی می کند.
۲۰- و اما در آخر، اشتباه دیگری که در یادگیری زبان آلمانی وجود دارد آن است که افراد جملاتی را به زبان آلمانی می شنوند و سپس آن را به سرعت تکرار می کنند، این شیوه تنها ذهن را درگیر تکرار خواهد کرد زیرا ذهن هیچ درک روشنی از جمله مورد نظر ندارد. اما برای حصول نتیجه بهتر و درک روشنتر ذهن از آن جمله بهتر است پس از شنیدن آن جمله، آن را با لغاتی که خودتان یاد گرفته اید تکرار کنید و یا آن را خلاصه کرده و در مورد آن سؤالات متعددی بسازید.